Blovstrød Skole har fået en livsforsikring

Det ser rigtig fornuftigt ud for Blovstrød og Blovstrød Skole. Med de to ramme-lokalplaner bør elevgrundlaget for Blovstrød Skole være sikret

Blovstrød Skole har fået en livsforsikring. Arkivfoto: AOB

Blovstrød Skole har fået en livsforsikring. Arkivfoto: AOB

På byrådets møde den 17. september blev forslaget til rammelokalplan nr. 1-135, 'Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej' (læs HER) vedtaget og skal nu sendes i offentlig høring. Sammen med rammelokalplanen for det nye Blovstrød tegner det gode perspektiver for Blovstrød og ikke mindst for Blovstrød Skole. Det siger Martin H. Wolffbrandt til AOB.

På Facebook-gruppen ’Bevar Blovstrød Skole’ har Martin Wolffbrand peget på, at det ikke er tilstrækkeligt at sikre Blovstrød Skole her og nu, men at det er nødvendigt at skabe tryghed om skolens overlevelse også på lang sigt. 

Vital for lokalsamfundet
Blovstrød Skole er (lige som det er tilfældet for Lynge Skole) vital for lokalsamfundet, hvor den er det naturlige omdrejnings- og samlingspunkt. Dertil kommer at det er helt afgørende for købere af bolig, at der i lokalsamfundet er en god skole både når boligen købes og i fremtiden.

Rammelokalplanen for Ny Blovstrød blev vedtaget tidligere i år. Nu er også forslag til rammelokalplanen for Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej vedtaget. 

"I forbindelse med behandlingen af den nye rammelokalplan har Teknik- & Planudvalget godkendt forvaltningens forslag, idet der reserveres areal til cykelstier langs Sortemosevej. Der er således taget højde for, at børn skal kunne komme sikkert i skole fra det nye kvarter." siger Martin Wolffbrandt og slutter:

Skolens livsforsikring
"Samlet set ser det rigtig fornuftigt ud for Blovstrød og Blovstrød Skole. Med de to rammelokalplaner bør elevgrundlaget for Blovstrød Skole være sikret. Faktisk kan rammelokalplanerne opfattes som en livsforsikring for Blovstrød Skole."