Postkasser under angreb

Postkassen på Blovstrød Byvej - ud for Kærvej - er ude af drift, idet den er blevet brækket op i den ene side. Men det er ikke blot i Blovstrød det er sket 

Den store, røde postkasse ved Blovstrød Byvej er ikke pæn mere. Den er blevet ødelagt af gerningsmænd, som sandsynligvis leder efter værdier i de postede breve. Foto: AOB

Den store, røde postkasse ved Blovstrød Byvej er ikke pæn mere. Den er blevet ødelagt af gerningsmænd, som sandsynligvis leder efter værdier i de postede breve. Foto: AOB

Flere Blovstrød-borgere må i disse dage gå forgæves, når de skal aflevere et brev i postkassen ved Blovstrød Byvej, og har du inden for den seneste tid lagt et brev i postkassen, så er der risiko for, at posten aldrig er nået frem til den rette modtager.

Mange postkasser er blevet ødelagt, melder Post Danmark
Den ene røde postkasse efter den anden er blevet brækket op af ukendte gerningsmænd, som på den måde har skaffet sig adgang til indholdet. Fredag var antallet af ødelagte postkasser i Lyngby-Taarbæk Kommune således opgjort til 22 og antallet i Gentofte er nogenlunde det samme oplyser Post Danmark, hvor Janus Erwolter, områdechef for København og Nordsjælland, beretter, at man ikke tidligere har oplevet noget lignende. Det oplyser 'det grønne område'.

“Til nytår sikrer vi postkasserne, så man ikke kan smide kanonslag ned i dem og dermed udsætte postkasserne for hærværk. Men det, vi ser nu, både metoden, omfanget og formålet, der muligvis er tyveri af indholdet, det har vi ikke set før”, siger områdechefen.

Postkasser udskiftes med forstærkede sider
Post Danmark udskifter løbende de ødelagte postkasser med nye, der har forstærkede sider. Og hver eneste sag bliver anmeldt til politiet.

Hos Nordsjællands Politi har man modtaget en anmeldelse fra et vidne til et 'postkasse-angreb' natten til onsdag i sidste uge.

“En vagt i en forretning på Bagsværdvej så klokken 02:47 en gruppe personer ødelægge to postkasser ud for nummer 68 og køre derfra i en mørk personbil, nok en Audi”, siger politikommissær Michael Pedersen.

Dermed står det også klart, at det både er Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, og nu også Blovstrød der kan melde om tilsvarende ødelæggelser af postkasser.

Janus Erwolter er oprigtigt ked af situationen, og siger: “Har man lagt et brev i en af de ramte postkasser inden for de seneste par uger, bør man lige forhøre sig hos modtageren, om det er nået frem”, lyder opfordringen.

Får ingen erstatning
Det er usikkert, hvorfor postkasserne brydes op, men en nærliggende tanke er, at gerningsmændene er på jagt efter værdier i brevene.

Janus Erwolter minder om, at man ikke bør lægge breve med værdifuldt indhold i postkassen, men i stedet gå på posthuset og vælge værdiforsendelse eller sende en pakke.

Og erstatning kommer ikke på tale, når vi taler om 'almindelige' breve.

“Man er velkommen til at kontakte vores kundeservice og efterlyse posten, hvis den ikke er nået frem. Finder vi den, vil den blive omdelt”, lover områdechefen.

Postvæsnet har her i Blovstrød henvist til postkasserne ved Sjælsø Allé. Foto AOB

Postvæsnet har her i Blovstrød henvist til postkasserne ved Sjælsø Allé. Foto AOB