Koncert med Trio Anassa i Blovstrød Sognegård

Trio Anassa er en af de meget få trioer, der omfatter instrumenterne obo, fagot og klaver 

Trio Anassa: Magnus Nilsson, fagot - Henrik Bo Hansen, klaver og orgel - Henrik Goldschmidt, obo

Trio Anassa: Magnus Nilsson, fagot - Henrik Bo Hansen, klaver og orgel - Henrik Goldschmidt, obo

På søndag, den 27. september kl. 16:00 er der koncert med Trio Anassa i Blovstrød Sognegård.

Trio Anassa har eksisteret siden 2007, hvor de 3 musikere mødtes ved en instrumentfremvisning på Det Kgl. Teater i København. Trioen har efterfølgende bl.a. givet koncert i Dunkers kulturhus i Helsingborg, i Salomon Smiths Musikforening på Palladium i Malmø samt på Bosjö Kloster og i Vangede Kirke.

Trio Anassa er en af de meget få trioer, der omfatter instrumenterne obo, fagot og klaver. Det er værd at bemærke, hvordan balancen mellem de to træblæsere både indbyrdes og i forhold til klaveret stemmer på bedste vis. Flere prominente komponister har da også skrevet værker for denne herlige instrumentbesætning.

De tre musikere er:
Oboisten Henrik Goldschmidt, som næppe behøver nogen nærmere præsentation. Siden 1986 har han været solo-oboist i Det Kgl. Kapel, og han har i de senere år også slået sit navn fast som stifter og leder af Middle East Peace Orchestra, der forener arabiske, jødiske og kristne musikere, samt via Goldschmidts Akademi på Nørrebro, en musikskole, hvor børn med forskellig etnisk baggrund lærer hinanden at kende gennem musikken. I foråret blev han belønnet med P 2’s ildsjælspris for disse bemærkelsesværdige initiativer. Henrik Goldschmidt har tidligere glædet os ved en koncert i Blovstrød Kirke med sit klezmerensemble.

Fagottisten Magnus Nilsson er uddannet i Göteborg og i Philadelphia og blev allerede i 1987 solo-fagottist i Helsingborgs Symfoniorkester. Han er tillige mangeårigt medlem af blæserkvintetten Pollux med kolleger fra dette orkester. Magnus Nilsson har givet talrige masterclasses rundt om i verden, ligesom han er en initiativrig arrangør af sommerkoncerterne på Bosjö Kloster i Skåne med tilhørende masterclass for unge træblæsere.

Pianisten Henrik Bo Hansen har virket som organist og pianist ved Vangede Kirke siden 1996. Forud var han i en periode på næsten 10 år ansat som stadspianist i Herning med hovedvirke i Herning Stadstrio. Henrik Bo Hansen har givet koncerter i Europa, USA, Canada, Nigeria, Kenya, Syrien og Japan, ligesom han har været repetitør på Det Kgl. Teater og har undervist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og på Musikvidenskabeligt Institut ved Københavns Universitet. Også Henrik Bo Hansen har tidligere gæstet Blovstrød ved en Karen Blixen-aften, hvor han gav fine eksempler på musik, som Karen Blixen holdt særligt af.

Ved koncerten i Blovstrød Sognegård vil der blive spillet værker af Robert Schumann, Carl Nielsen, Francis Poulenc og Theophile Lalliet.

Der er gratis adgang til koncerten og alle er velkomne.