Røde Kors: Ingen kaos i Center Sandholm

Selv om der de seneste dage har været omkring 400 flygtninge, som har søgt om asyl i Center Sandholm, så har påvirkningen ikke været så stor, som man skulle tro

"Der er intet kaos i Center Sandholm," siger Michael Ehrenfels, der er regionsleder for Røde Kors i Sandholmlejren. Arkivfoto: AOB

"Der er intet kaos i Center Sandholm," siger Michael Ehrenfels, der er regionsleder for Røde Kors i Sandholmlejren. Arkivfoto: AOB

Mange borgere, har enkeltvis eller i grupper ønsket at forsøde tilværelsen en smule for beboerne og deres børn i Center Sandholm, ved at aflevere masser af gaver til børnene. Det være sig mad og slik, men også legetøj og tøj. Det skriver sn.dk og uddyber:

Flere asylansøgere sidste år
Der strømmer i disse dage med flygtninge fra Syrien og andre lande i et pænt antal ind over også de danske grænser, men det er ikke sådan, at det giver spidsbelastning i Sandholmlejren. Faktisk havde lejren på samme tidspunkt sidste år flere asylsøgere i køen.

Danmarks eneste modtagecenter
De seneste dage har omkring 400 flygtninge søgt om asyl, og her er Center Sandholm - som Danmarks eneste modtagecenter - obligatorisk, men proceduren er den, at alle sendes videre efter sundhedstjek og registrering, så påvirkningen er ikke så stor, som man skulle tro.

Ingen form for kaos
"Jeg husker fra sidste år ved den her tid, at der kunne komme et sted mellem 150 og 200 asylsøgere på en enkelt dag, og det er vi ikke i nærheden af i år, så derfor kan jeg klart afvise, at der skulle være nogen form for kaos her," siger Michael Ehrenfels, der er regionsleder for Røde Kors i Center Sandholm.