God høst til Center Sandholms flygtninge

Hobbylandmand i Karlebo sender 1 kg mel til flygtningene i Center Sandholm for hvert kg han sælger

Høsten har været god i år for Jakob Sand, der driver et hobbylandbrug i Karlebo. Defor har han   besluttet, at mindst 300 kg af årets høst skal komme flygtninge til gavn. Foto: Jakob Sand

Høsten har været god i år for Jakob Sand, der driver et hobbylandbrug i Karlebo. Defor har han besluttet, at mindst 300 kg af årets høst skal komme flygtninge til gavn. Foto: Jakob Sand

Høsten har været god i år for Jakob Sand, der driver et hobbylandbrug i Karlebo.

Han har høstet mere end ét ton hvede. Det er meget. Meget mere, end Jakob og hans familie har brug for. Derfor har han besluttet at sælge det - og samtidigt hjælpe. Det skriver alleroednyt.dk. Sitet beretter videre:

Hveden er pakket i sække. Og netop emballagen inspirerede Jakob Sand til at foretage sig noget. "De hvide sække ligner de sække, der er til nødhjælp," fortæller han og har derfor besluttet, at mindst 300 kg af årets høst skal komme flygtninge til gavn.

Han har sat sin hvede til salg, lagt lidt oven i prisen og så aftalt med kokken på Center Sandholm, at han får leveret ét kg hvedemel for hvert kg, som Jakob Sand  sælger.

"Jeg kan tjene lidt på at sælge og kan hjælpe i denne tid, hvor mange har brug for hjælp," fortæller Jakob Sand og oplyser, at et kg af hans specielle ølandshvede koster 42 kg.

"Normalprisen er 30 kr, men ved at lægge lidt oven i prisen, kan det renses, males og pakkes," forklarer Jakob Sand.

Salget foregår via internettet efter princippet om crowdfunding. Det vil sige, at der skal være tilstrækkeligt mange, der giver tilsagn om at købe et kg af Jakob Sands mel, for at projektet kan realiseres.

Indbetalingen foregår på www.indiegogo.dk og havde fredag omkring frokosttid indsamlet 855 af de nødvendige 1000 amerikanske dollars.