Nu er der kun få dage til at Allerødløbet afvikles

Borgmester Jørgen Johansen fortæller, hvordan idéen opstod med etableringen af 'Allerødløbet', som også går gennem Blovstrød

Allerødløbet samler hele Allerød og omegn til et hyggeligt motionsløb, hvor alle kan deltage. Arkivfoto: Blovstrød Løverne

Allerødløbet samler hele Allerød og omegn til et hyggeligt motionsløb, hvor alle kan deltage. Arkivfoto: Blovstrød Løverne

Nu varer det ikke så længe før motionsløbet 'Allerødløbet' afvikles. Det er nu på lørdag, den 19. september, og startskuddet går kl. 10:00 fra Allerød Bibliotek ved Skovensvej. Ifølge metereologerne vil det blive tørvejr og endda med lidt sol.

Idéen til Allerødløbet
Borgmester Jørgen Johansen fortæller til AOB: "Hvordan kan vi udnytte vores stærke foreningsliv, kommunen og handelslivet på en og samme gang", var det spørgsmål, jeg stillede til mig selv for et lille års tid siden. Og så kom idéen om Allerødløbet helt af sig selv.

Jørgen Johansen fortsætter: "I Allerød Kommune plejer vi at bruge penge på, at medarbejderne kan tage til DHL-stafetten i København. Det er et godt arrangement, men i min verden bør og skal vi støtte lokalt.

Vi har Danmarks største løbeklub. Hvorfor har de ikke et løb, der starter i centrum af vores bymidte? Vi har en af Danmarks hyggeligste bymidter. Men vi skal have flere mennesker ned og handle i vores butikker.

Da jeg tog fat i handelsforeningen og Blovstrød Løverne, var de med på idéen med det samme, og jeg er rigtigt glad for det store arbejde, begge parter har udført. 

Allerødløbet en tradition
Dette løb, skal blive en tradition og på sigt meget gerne involvere mange flere af vore lokale virksomheder og måske også flere foreninger."

Jørgen Johansen slutter: "Lige nu glæder jeg mig til at løbe 5 km på lørdag."      

For der er nemlig tre ruter, hvor der henholdsvis løbes 2½ km, 5 km og 10 km, som alle er for børn og voksne.

Det længste løb er på 10 km og går bl.a. gennem Blovstrød. AOB har med rødt markeret den del af ruten, som løber gennem Blovstrød.

Det længste løb er på 10 km og går bl.a. gennem Blovstrød. AOB har med rødt markeret den del af ruten, som løber gennem Blovstrød.

10 km-distancen går bl.a. gennem Blovstrød på en strækning af 3½ km, hvor man kommer fra Ejnars Sti og løber videre på Sjælsø Allé - ned gennem Byledet og Lille Blovstrødvej og ud på Byagervej til Kærvej helt til Kongevejen. Her fortsætter man ad Østre Teglværksvej og videre under jernbanen til Karen Sophies Høj.

Veje lukkes for biltrafik
Denne dag er der i tidsrummet mellem klokken 10:05 og 10:40 følgende veje spærret her i Blovstrød: Byledet, Lille Blovstrødvej, dele af Byagervej, Kærvej og den sidste del af Blovstrød Byvej ud til Kongevejen.

Arrangørerne oplyser endvidere:
-  Start og mål er ved Allerød Bibliotek ved Skovensvej.
-  Omklædning kan ske i Centerhallen, Lilledal 10.
-  Allerødløbet samler sundhed og velvære i byen for alle - både virksomheder, klubber og foreninger i dette nye klasseløb midt i byen. 
-  Tilmeldingen er nu lukket, men eftertilmelding kan ske på lørdag mellem kl. 8:30 og 9:30.

Alle kan deltage i Allerødløbet. Arkivfoto: Blovstrød Løverne

Alle kan deltage i Allerødløbet. Arkivfoto: Blovstrød Løverne