Åbent hus i Center Sandholm

Sandholmlejren inviterer til åben hus lørdag, den 29. august fra kl. 13:00-16:00

Porten er åben for alle besøgende den 29. august i Sandholmlejren. Arkivfoto: AOB

Porten er åben for alle besøgende den 29. august i Sandholmlejren. Arkivfoto: AOB

Modtagecenter Sandholm
Det første sted, nye asylansøgere møder i Danmark, er Center Sandholm, hvor Røde Kors hjælper med indkvartering, sundhedstilbud, børnepasning og meget mere, mens myndighederne behandler deres ansøgning om asyl.

Røde Kors har løftet opgaven i over 30 år, og næsten lige så længe har Sandholm taget imod flygtninge fra hele verden. Således også i denne tid, hvor der især kommer asylansøgere fra Syrien og Eritrea.

Livet på asylcentret
Men hvordan er livet på et asylcenter? Hvordan er rollefordelingen mellem Røde Kors, Udlændingestyrelsen og politiet på Center Sandholm? Og hvordan bliver man frivillig på et asylcenter?

Alt det kan man få svar på, når Center Sandholm inviterer til åbent hus lørdag, den 29. august fra kl. 13:00-16:00.

Rundvisning
Der er rundvisninger på centret hver halve time ved Røde Kors-personale og beboere, Udlændingestyrelsen og Nationalt Udlændingecenter fortæller om deres opgaver, frivillige fortæller om de mange aktiviteter på centret, og man kan få generel information om Røde Kors' arbejde.

Alle er velkomne, og der bydes på kaffe og te og kage. Af hensyn til beboernes sikkerhed og privatliv må billeder kun tages med forudgående tilladelse hos beboerne.