Mindre madspild i Rema 1000

I kampen mod madspild vil Rema 1000 i bl.a. Blovstrød sælge brød i mindre pakninger 

Købmand, Lars Bo Christensen fra Rema 1000 i Blovstrød, siger, at kiloprisen forbliver den samme trods de mindre størrelser.  Arkivfoto: AOB

Købmand, Lars Bo Christensen fra Rema 1000 i Blovstrød, siger, at kiloprisen forbliver den samme trods de mindre størrelser.  Arkivfoto: AOB

Rama 1000 sætter nu ind med endnu et initiativ i kampen mod madspild. Her fra august måned  har bl.a. butikken i Blovstrød krympet brødpakker til mindre størrelser. 

Mindre madspild
Det betyder, at kunderne i Rema 1000 nu kun behøver at handle den mængde brød, de kan nå at spise, inden det bliver for gammelt. Dermed håber Rema 1000 at kunne bidrage til at mindske madspild. 

Tal fra Miljøstyrelsens affaldsanalyser viser, at brød og kager med datomærkning tegner sig for 11 procent af det samlede madspild, forbrugeren har derhjemme. 

29.000 tons brød smides ud/år
I alt smider danskerne 29.000 tons brød ud om året ud af et samlet madspild i de danske husholdninger på 260.000 tons. Dermed ligger brød tredjeøverst i feltet af madvarer, som oftest ender som spild af mad. 

Det problem tager Rema 1000 nu fat i. I samarbejde med Lantmännen Schulstad har Rema 1000 meldt otte af de store brødposer ud af sortimentet. I stedet kan de handlende i Blovstrød finde deres vante brød i mindre poser. 

Samme kilopris
Købmand, Lars Bo Christensen fra Rema 1000 på Kongevejen her i Blovstrød, siger, at kiloprisen forbliver den samme trods de mindre størrelser. Eksempelvis udgår krydderboller med 12 styk i og bliver erstattet af den halve pakke med seks styk i til nøjagtig halvdelen af prisen. 

Lars Bo Christensen fortæller videre: "Almindelig købmandslogik siger, at du skal sælge så meget som muligt, så det her initiativ strider isoleret set mod godt købmandsskab. Men store mængder fører ofte til spild af mad, så derfor tror jeg, at kunderne vil tage godt imod det nye tiltag."  

Stifter af Danmarks største organisation mod madspild, 'Stop Spild Af Mad', Selina Juul, er begejstret for Remas 1000s seneste tiltag i kampen mod madspild. 

Singler smider 98 kilo mad ud
"Vi har i 'Stop Spild Af Mad' i over syv år haft fokus på, at singler og enlige, som er hver tredje voksne dansker, skal tilgodeses i supermarkederne. Singler smider op til 98 kilo mad ud om året, fordi pakkerne på madvarerne er for store, og de ikke kan nå at spise det hele. Mindre pakker til Danmarks singler og små husstande er vejen frem til et mere passende forbrug og dermed mindre madspild," siger Selina Juul. 

Otte forskellige brødpakker
Foreløbig er det otte forskellige brødpakker, der udgår af Rema 1000's sortiment, og som bliver erstattet af mindre pakker.