Sparekniven kan nedlægge Blovstrøds bysamfund

Byrådsmedlem Erling Petersen mener at politikerne overser konsekvenserne ved at gøre indgreb i Blovstrød Skole og nedlægger udskolingen

“Det er ikke sparekniven der er fremme, men slagterkniven” siger Erling Petersen. Fotomanipulation: AOB

“Det er ikke sparekniven der er fremme, men slagterkniven” siger Erling Petersen. Fotomanipulation: AOB

Byrådsmedlem Erling Petersen siger til AOB: ”I det spare-projekt, som politikerne i øjeblikket er i gang med, lukker man øjnene for de konsekvenser, det vil få, hvis man i første omgang nedlægger udskolingen på Blovstrød Skole.”

Voldsom følgeeffekt
Erling Petersen siger videre: ”Nedlæggelse af udskolingen får en voldsom følgeeffekt, idet nye forældre ikke vil søge til Blovstrød, når byen ikke har en 'normal' folkeskole.

Når forældre med skolesøgende børn leder efter ny bolig, er dét, man prioriterer aller højst: ”Hvordan er skole-forholdene”. Andre forhold, som afstand til motorvej og togstation, prioriteres lavere.

Blovstrød er et smørhul - endnu
Blovstrød er i dag et smørhul, hvor Blovstrød Skole er en yderst velfungerende skole med flotte resultater - på landsplan ligger skolen meget højt placeret. Hvis først skolen bliver amputeret, så vil det meget hurtigt gå ned ad bakke.”

Brug også fornuften
"Det forlyder, at Børne- og Skoleudvalget har besluttet, at der skal regnes på forskellige løsninger. Det er ikke nok med at regne,” siger Erling Petersen, “man skal også bruge fornuften og se frem i tiden på konsekvenserne!”

Udkants-Allerød
“Når først man har besluttet at nedlægge udskolingen i Blovstrød - så går det galt!

Forældre med skolesøgende børn vil ikke foretrække Blovstrød pga. af de forringede skoleforhold. På sigt bliver skolens børnetal så lavt, at skolen må lukke, og så er Blovstrød virkelig blevet reduceret til udkants-Allerød.”

Det nye Blovstrød går i stå
”Hvis man 'piller' ved Blovstrød Skole, hvad bliver så konsekvensen for de boliger der pt. er til salg, og hvad med hele det nye Blovstrød, hvor kommunen har satset højt på at få mange nye børnefamilier ind i bebyggelsen? – det er simpelthen at skyde sig selv i foden!” slutter Erling Petersen.