Asylansøger fra Center Sandholm gik amok i retten

En sigtet russisk asylansøger var fuldstændig uegnet til at være tilstede i retten og måtte til sidst føres ud af retslokalet igen

Asylansøger gik amok i Retten i Hillerød og måtte til sidst føres ud af retslokalet igen. Foto: AOB

Asylansøger gik amok i Retten i Hillerød og måtte til sidst føres ud af retslokalet igen. Foto: AOB

Forleden dag beskrev vi, hvordan der havde været problemer med en 33-årig russisk asylansøger i Sandholmlejren. Han truede en anden beboer med en cykelsadel og senere også to Røde Kors-medarbejdere. 

Politiet var i forvejen i centeret og var derfor hurtigt fremme, men det fik ikke russeren til at slappe af. Han prøvede af to omgange at sparke den ene af betjentene i hovedet, før han blev anholdt.

Det står stadig ikke klart, hvorfor russeren overfaldt den anden beboer med en cykelsadel, men temperamentet var ikke blevet bedre, da den 33-årige senere blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød og sigtet for grov vold og trusler.

Den offentlige anklager i sagen, Jane Gade, sagde: "Den sigtede var fuldstændig uegnet til at være tilstede i retten og måtte til sidst føres ud igen. Han forbandede os alle og snakkede fuldstændigt sort om noget på russisk, som tolken ikke engang ville gengive. Russeren var uden evne til at kunne gengive en forklaring og er blevet varetægtsfængslet indtil den 20. august. I mellemtiden skal hans psykiske tilstand undersøges." 

Den 33-årige russer har i forvejen fået afslag på asyl og afventer udvisning.

ÆS OGSÅ: Asylansøger gik amok