Mere om dræbersnegle

Der er nu udviklet en sneglefælde, der skulle være effektiv overfor de ækle og slimede dræbersnegle, som mange haveejere plages med

Fældens design - som synsmæssigt er en grøn paddehat – gør, at den glider naturlig ind i havens miljø. Foto: AOB

Fældens design - som synsmæssigt er en grøn paddehat – gør, at den glider naturlig ind i havens miljø. Foto: AOB

Der er flere af vore læsere, som har reageret på vor artikel i sidste uge om solsortene, der spiser dræbersnegle. En enkel borger skriver, at han mener bestemt, at han har en bedre og mere effektiv løsning på snegleproblemet.

Haveejeren har i flere år benyttet Feramol-kornene, som tiltrækker sneglene og bevirker, at de oplever en falsk mæthed, når de spiser kornene, og derefter trækker de sig tilbage til deres bo og dør. Efterfølgende kommer deres artsfælder og spiser de døde snegle, og som dermed også dør. Disse korn skulle man f.eks. drysse ud langs ens haveskel, men nu er der kommet en ny og enklere løsning.

Ny smart sneglefælde
Nu har et firma udviklet en ny smart metode, fortæller haveejeren, idet man sammen med Teknologisk Institut har produceret en decideret sneglefælde, som er baseret på Feramol-kornene. Fældens design - som synsmæssigt er en grøn paddehat – gør, at den glider ind i havens miljø.

Udformningen af fælden sørger for at Ferramolen forbliver tør og ikke udvaskes af regnvejr. Fælden er ligeledes konstrueret således, at når man hælder ferramol i fældens fod, får kornene fugt fra jorden, og der udskilles derved hvede-dufte fra Ferramolen. Fælden er endvidere fremstillet med en cylinder, hvor man placerer en speciel fremstillet duftblok.

Beskytter mod husdyr
Fælden er samtidig konstrueret på en måde, så den beskytter husdyr, pindsvin, og almindelig snegle med hus mod at kunne komme ind og spise af granulatet. 

Flere hundrede forsøg
De særlige duftblokke er fremstillet, efter at man har foretaget flere hundrede forsøg, for at finde den rette duft-sammensætning. Ifølge producenten sørger duftblokkene for at dræbersneglene går uden om afgrøderne, og direkte hen til fælden, hvor de spiser af Ferramolen og derefter søger tilbage til deres bo for at dø.
 

LÆS OGSÅ: En solsort-solstrålehistorie