Blovstrød Skole er livsnerven for lokalsamfundet i vores by

I et debatindlæg i allerødnyt.dk skriver en borger: Det er for simpelt alene at anskue skolestrukturen i Allerød Kommune gennem et Excel-ark

Niels Kirkegaard: "Det er for simpelt alene at anskue skolestrukturen i Allerød gennem et Excel-ark."  Foto: AOB

Niels Kirkegaard: "Det er for simpelt alene at anskue skolestrukturen i Allerød gennem et Excel-ark."  Foto: AOB

I et debatindlæg skriver Niels Kirkegaard bl.a. på allerødnyt.dk om skolestrukturen:
Forvaltningen har blot gjort sin pligt, når den fremlægger fem løsningsforslag til, hvordan skolestrukturen skal se ud i Allerød Kommune.

Forslagene spænder fra skolelukning til slet intet at foretage sig. Børn- og Skoleudvalget har dermed et godt grundlag at diskutere på, inden byrådet skal træffe beslutning.

Anskue et Excel-ark
Men forslagene er også teknokratiske. Det er for simpelt alene at anskue skolestrukturen i Allerød gennem et Excel-ark. Kapacitetsanalysen udgør et godt redskab til at vise elevtal på vores folkeskoler sammenholdt med udgifterne på bundlinjen. Hvis tallene fik lov til at stå alene, ville beslutningen være ligetil.

Langsomt dræne bysamfundet
Sådan bør det imidlertid ikke være. Jeg forstår udmærket, at borgerne i Blovstrød frygter perspektiverne, når man foreslår at lukke udskolingen på Blovstrød Skole. Som andre skriver, vil dette langsomt dræne bysamfundet og allerede på kort sigt spænde ben for kommunens største boligudbygning.

Det hænger ikke sammen med planer om det nye Blovstrød, som allerede er besluttet, og har slet ingen sammenhæng med eksisterende faciliteter som svømmehal, idrætshal, tennis- og kunststofbaner. Gaver for en velfungerende skole.

Sætter sig mellem to stole
Byrådet sætter sig mellem to stole, hvis man på den ene side lukker udskolingen på Blovstrød Skole og på den anden side satser stort på en udbygning vest for Kongevejen.

Det nye Blovstrød udgør Allerøds største vækstpotentiale. Under rette forhold vil området kunne tiltrække unge familier, bidrage til demografisk balance og øge elevtallet.

Hvis vi tilmed indregner et latent økonomisk opsving, vil det være fatalt at fjerne det stærkeste argument for at slå sig ned i Blovstrød.

Vi skal tage borgernes bekymringer alvorligt. Politikerne skal hæve sig over Excel og stå ved deres værdier.