'Livstræer' i Tokkekøb Hegn

Nyt projekt i bl.a. Tokkekøb Hegn: Vær med til at vælge særlige træer til at bliver 'Livstræer'

Flere træer i statsskovene skal have lov til at blive gamle og derefter ligge døde i skovbunden. Livstræerne skal give nødvendige levesteder til dyr og planter.  Arkivfoto:    AOB

Flere træer i statsskovene skal have lov til at blive gamle og derefter ligge døde i skovbunden. Livstræerne skal give nødvendige levesteder til dyr og planter.  Arkivfoto: AOB

Specielle træer
Mange kender et specielt træ. Det kan være et træ, der er usædvanlig stort, som gror på en helt speciel måde eller et træ, i hvilket der bor en spætte eller en ugle. Sådan nogle flotte og anderledes træer er vigtige at bevare, fordi de er med til at sikre, at der er levesteder på, i og omkring træet for en masse forskellige dyr og planter.

Skovrider Kim Søderlund siger: "I Naturstyrelsen har vi valgt, at den slags træer skal hedde 'Livstræer'. Vi skal have træerne udpeget og markeret. Træerne markeres på styrelsens pas-på-kort, og selve træet bliver også markeret med et skilt, så alle kan se, hvilke træer der er 'Livstræer'. Nu kan du være med til at finde og udpege træerne ved at være med i projekt 'Livstræer'." 

Udpegningen sker digitalt
Udpegningen foretages digitalt via en app til smartphones udviklet til formålet af Naturstyrelsen. App'en installeres på en tablet eller en smartphone, som medbringes i skoven, og alle kan være med.

Når man kommer med forslag til livstræer, vil Naturstyrelsen efterfølgende vurdere træerne, og udpegeren vil derefter få at vide, om udpegningen er blevet godkendt.

Det er Kim Søderlunds forventning, at det vil tage flere år inden alle træerne er udpeget i den enkelte skov, så borgerne får flere muligheder for at komme med forslag.

Bl.a. i Tokkekøb Hegn
"På Naturstyrelsen Østsjælland har vi planlagt, at der udpeges Livstræer over en årrække. Vi starter bl.a. med Tokkekøb Hegn. Hvis du har lyst til at være med og gerne vil vide mere, kan du deltage i vores møder ude i skovene," siger Kim Søderlund.

Her er tidspunktet og mødestedet for det offentlige møde om Livstræer i Tokkekøb Hegn: P-pladsen ved Stumpedyssevej 60, Allerød, lørdag, den 15. august kl. 13:00.

Du kan læse meget mere om projektet, når vi kommer tættere på mødedatoen.