Der stilles store krav til Blovstrød Banen

Der stilles ret store krav til veteranbanen i Blovstrød. De samme krav som der er til de tog, der kører på Banedanmarks spor

Der er lige så mange krav til Blovstrød Banen som til Banedanmarks spor.  Foto: AOB

Der er lige så mange krav til Blovstrød Banen som til Banedanmarks spor.  Foto: AOB

Selvom man kun kører på en lukket togbane på 1,2 kilometer med 20 kilometer i timen, så er der lige så mange krav at leve op til som på de landsdækkende skinnenet, skriver sn.dk og uddyber:

"Vi har samme papirarbejde som de, der kører på Banedanmarks spor. Noget af det er fint nok, men det tager også meget tid, når vi gerne vil rode med alt det praktiske ved togene i stedet for," siger Alex Udstad, der er formand for Blovstrød Banen.

Det er naturligt for formanden, at Trafikstyrelsen stiller krav til sikkerhed og dokumentation, når veterantogene fragter passagerer rundt. Selvfølgelig skal det være i orden, men en ny bekendtgørelse, der blev vedtaget i 2010, har fået papirarbejdet til at fylde rigtig meget i foreningen de seneste år.

"Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved sikkerheden, men det er mere mængden af papirarbejde, der har taget overhånd. Nu, efter vi har lavet det meste, ligger cirka halvdelen af arbejdstiden på papirarbejdet, men da det var værst, brugte vi 90 procent af tiden på det," slutter Alex Udstad.

Der stilles store krav til Blovstrød Banen.  Foto: AOB

Der stilles store krav til Blovstrød Banen.  Foto: AOB