En langsom død for Blovstrød

Mange Blovstrød-forældre, er nervøse for et af kommunens forslag om at lukke udskolingen i Blovstrød

Der er mange Blovstrød-forældre, som er nervøse for et af kommunens forslag om at lukke udskolingen i Blovstrød. En af forældrene, Britt Hvolbæk Heilmann, skriver således til AOB:

”Kommunen overvejer at lukke udskolingen på Blovstrød skole (7., 8. og 9. klasse). Efter en lang proces om besparelser på skoleområdet er 5 forslag reduceret til 2, og det ene forslag indebærer, at eleverne i 7. til 9. klasse fra Blovstrød skal flyttes til en anden skole i Lillerød.

Katastrofalt forslag
Dette er et katastrofalt forslag for Blovstrød Skole og for Blovstrød lokalsamfund. Her er min vurdering af, hvilke konsekvenser det vil få:

-  Først vil et antal børn blive flyttet væk fra Blovstrød Skole.

-  Salget og udlejningen af nye boliger i det nye Blovstrød vil gå meget langsomt. 

-  Salget af eksisterende boliger i Blovstrød vil bremses. 

-  Børnefamilier er ikke interesseret i at bo i områder, hvor der ikke er en fuld
folkeskole. Jeg fravalgte selv at se på hus i Ravnsnæs, fordi deres skole kun går fra 1. til 6. klasse. 

Det næste der vil ske er, at dygtige lærere vil begynde at søge væk fra Blovstrød Skole. Antallet af elever i Blovstrød Skole vil falde. Et faldende antal børn i Blovstrød Skole vil efter et stykke tid betyde, at man ikke kan fylde 2 spor op. Dette vil tvinge skolen ud i en fyringsrunde, hvor lærestaben halveres. Dette vil betyde, at flere dygtige lærere vil søge væk. Så vil endnu flere forældre flytte deres børn til privatskoler. Til sidst lukkes Blovstrød Skole.

En langsom død

Dette forslag er ensbetydende med en langsom død for Blovstrød. At have en folkeskole er hjertet i et lokalsamfund. Blovstrød vil uden en folkeskole blive reduceret til ’udkants-Allerød’.”

Dybt ulogisk
Britt Hvolbæk Heilmann slutter: “Forslaget er også dybt ulogisk. Hvordan kan kommunen have et ønske om at være den bedste kommune for børnefamilier og så foreslå dette?

Hvordan kan kommunen have et ønske om at få mange nye borgere til at flytte til det nye Blovstrød, og så kvæle Blovstrød Skole på denne måde?”