Jagten på bjørnekloen er gået ind

Nu er jagten på bjørnekloen gået ind. Det vil sige, at 'jægeren' fra kommunen, som hedder Ulf Andersen, er gået i gang med sin le

Som Ulf Andersen forklarer AOB: ”Allerød Kommune en 'giftfri kommune', hvorfor alle invasive planter, som er uønsket i den danske natur, bliver slået ned med maskine eller le: ”Jeg passer bl.a. alle områderne i kommunen, hvor der er bjørneklo. Og her i Blovstrød er det primært ved engen og ved bevoksningen mod syd mod Høveltes militære område på vestsiden af Kongevejen, men også mange andre steder.

Jeg passer både de offentlige områder men også de private grunde, hvor der opdages, at der er bjørneklo. På de militære områder er det dog militæret selv, der styrer dette, men de sprøjter med gift.”

Ulf Andersen: ”Bjørnekloen bliver taget med le – tre gange om året.”  Foto: AOB

Ulf Andersen: ”Bjørnekloen bliver taget med le – tre gange om året.”  Foto: AOB

”Min chef, Kurt Borella, og jeg har registreret alle de steder, hvor der er bjørneklo i hele kommunen. Før i tiden slog man først bjørnekloen, når den havde sat blomst, men det var jo ikke særlig hensigtsmæssigt. Nu slår jeg den tre gange om året - i maj, juni og august måned - det er mere effektivt,” siger Ulf Andersen og slutter:

”Jeg har nu være i kommunen siden oktober 1984 - altså i over 30 år - og da jeg nu er 68 holder jeg op om ca. 1 1/2 år, da min kone nu er gået på pension. Jeg har de sidste par år kun benyttet de små maskiner, og har ladet de andre køre de store traktorer, mm. - det har passet mig godt. Men mit arbejde, som bl.a. bjørneklo-jæger, er et rigtig fint job.”