Begejstret for nye almene lejeboliger i Blovstrød

Lillerød Boligforening vil byde sig til som mulig bygherre og er gået i samarbejde med arkitektfirma

Byggefelt B.2 (markeret med rødt) er nu udlagt til almene lejeboliger i Blovstrød ved Teglværksvænge

Byggefelt B.2 (markeret med rødt) er nu udlagt til almene lejeboliger i Blovstrød ved Teglværksvænge

I en pressemeddelelse lyder det fra Lillerød Boligforenning, at man er meget begejstret for Allerød Byråds beslutning om udbud af et areal til opførelse af op mod 115 almene boliger i det nye Blovstrød. Foreningen erklærer, at man hellere end gerne vil byde sig til som mulig bygherre.

4.000 på venteliste
Lillerød Boligforening har i dag knap 4.000 personer på venteliste til en bolig i kommunen og anerkender derfor byrådets beslutning om at udbyde arealet ved Teglværksvænget i Blovstrød til almene lejeboliger.

"Vi har med stor interesse fulgt den gode mulighed for at udbygge vores udbud af almene boliger," siger Birthe Petersen, der er formand for Lillerød Boligforening, og hun fortsætter:

Skal være arkitektonisk attraktivt
"Derfor har vi i midten af januar en undersøgelse klar af vores venteliste, der viser hvilke boligønsker, der efterspørges. I Lillerød Boligforening ønsker vi at bygge til beboere i alle livets faser. Om det er seniorer eller familier vil vi gerne lægge vægt på skabe boliger, som understøtter det fællesskab, der naturligt kendetegner alment byggeri - ligesom det skal være arkitektonisk attraktivt og bæredygtigt i forhold til både energi og miljø. Og med ventelisteundersøgelsen får vi svar på, hvordan vi kan vægte ønsker til de nye boliger, så det afstemmer, det der rent faktisk efterspørges."

I samarbejde med arkitektfirma
Med kendskab til masterplanen og målene for det nye Blovstrød er Lillerød Boligforening allerede nu gået i samarbejde med arkitektfirmaet KANT arkitekter A/S for - så tidligt som muligt - at få sat ord og streger på et kommende byggeri - og for at sikre, at byggeriet på bedst mulig vis kan fungere som et positivt supplement til lokalområdet, som det hedder i en pressemeddelelse.

Lillerød Boligforening er med mere end 900 almene lejeboliger blandt de største udbydere af almene lejeboliger i Nordsjælland.

Det er på arealet tæt op mod Lyngby Tømmerhandel, at de almene lejeboliger skal opføres.

Det er på arealet tæt op mod Lyngby Tømmerhandel, at de almene lejeboliger skal opføres.