Palæstinenser stadig fængslet efter knivstik i Center Sandholm

Ved Retten i Hillerød var der tale om et stort presseopbud, ligesom bevæbnet politi passede godt på ved grundlovsforhøret

Det var tirsdag, den 30. september, at en politibetjent på vej på arbejde i Center Sandholm blev overfaldet og stukket ned med en kniv. Foto: AOB

Det var tirsdag, den 30. september, at en politibetjent på vej på arbejde i Center Sandholm blev overfaldet og stukket ned med en kniv. Foto: AOB

Den 25-årige statsløse palæstinenser, der er sigtet for forsøg på manddrab på en politibetjent i Center Sandholm i slutningen af september, får ikke sin sag færdigbehandlet foreløbig. Et kvalificeret gæt vil være engang i foråret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nu er der er gået ca. 13 uger, siden manden var i grundlovsforhør og blev varetægtsfængslet. Fire uger efter grundlovsforhøret blev varetægtsfængslingen forlænget med fire uger, hvilket skete igen 19. november og nu altså igen - foreløbig frem til 14. januar.

Til Amtsavisen siger senioranklager Bente Schnack, der var anklager i Retten i Hillerød: "Det er ikke ualmindeligt, at der går den tid her. Jeg ved ikke, hvornår Nordsjællands Politi har afsluttet deres efterforskning i sagen, men der kan godt komme til at gå endnu en fire ugers periode,"  

Ved retten var der tale om et stort presseopbud, ligesom bevæbnet politi passede godt på ved det grundlovsforhør, der begyndte åbent, men ret hurtigt blev lukket på foranledning af anklageren.

Det var tirsdag, den 30. september tidlig morgen, at en 56-årig politibetjent på vej på arbejde i Sandholmlejren blev overfaldet og stukket tre gange med kniv. Den formodede gerningsmand er den 25-årige statsløse palæstinenser, som viste sig at være kendt af PET - bl.a. også fordi han ved en tidligere lejlighed med en skumslukker har overfaldet den svenske justitsminister Morgan Johansson. Det skete på et asylcenter i den svenske by Broby.