Foredrag om Astrid Lindgren i Sognegården

Forfatteren, Jens Andersen, belyser Astrid Lindgrens splittede forhold til berømmelse, rigdom og ensomhed med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi "Denne dag, et liv"

Foredrag  i Blovstrød Sognegård om Astrid Lindgren ved forfatter Jens Andersen

Foredrag  i Blovstrød Sognegård om Astrid Lindgren ved forfatter Jens Andersen

Mandag, den 16. november kl. 19:30 er der forfatteraften om Astrid Lindgren i Blovstrød Sognegård ved foredragsholder Jens Andersen. 

Med udgangspunkt i sin berømmede Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, læser op af Lindgrens bøger og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Ligesom han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.

Vi skal høre om barndommen i Vimmerby, og om den purunge mors dramatiske fødsel og adskillelse fra lille Lasse i København i 1926. Jens Andersen fortæller også om, hvordan Astrid Lindgren blev verdenskendt forfatter og mor til udødelige skikkelser som Pippi, Emil, Grynet, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter, og pludselig - i 1976 - væltede Olof Palmes regering og ene kvinde i sin tredje alder kastede sig ud i en politisk kamp for fred, bedre miljø, dyrebeskyttelse, kvinder og børns rettigheder.

„Jeg lever løs og synes, at vi skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man havde,” sagde Astrid Lindgren, der døde som 94-årig i 2002. Mottoet ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925, og de ord fulgte hende gennem resten af livet.

Timelding er nødvendig
Der er gratis adgang, men tilmelding er dog nødvendig til Gunhild Fjord - senest den 12. november. Enten pr. telefon: 29 47 16 27 eller pr. mail: g_fjord@yahoo.dk.