Tyveri på Østervang oplyst i detaljer

Politiet har nu offentliggjort flere detaljer om tyveriet på Østervang, som var udført af en 16-årig asylansøger

Det var et DNA-spor fra en juicekarton, der fik politiet til at anholde den 16-årige asylansøger for et indbrud på Østervang. Fotoarkiv: AOB

Det var et DNA-spor fra en juicekarton, der fik politiet til at anholde den 16-årige asylansøger for et indbrud på Østervang. Fotoarkiv: AOB

Forleden dag oplyste vi om et tyveri på Østervang, som var begået af en 16-årig dreng. I politirapporten stod der blot: "Det var tekniske spor, der forbandt den 16-årige med indbruddet".

DNA-spor fra juicekarton
Nu er der kommet flere detaljer frem i sagen, hvor politiet nu oplyser, at i forbindelse med indbruddet den 23. september på ejendommen på Østervang blev der fundet en juicekarton, som blev efterladt af indbrudstyven. Politiet sikrede sig den gang DNA fra kartonen, og her - flere måneder senere - er der nu fundet et match. 

Asylansøger
DNA-sporet viste sig at stamme fra en 16-årig asylansøger, der hører til i Farsø i Nordjylland, men som også opholder sig i Modtagecenter Sandholm her i Blovstrød.

Den 16-årige blev anholdt i København onsdag morgen og kom i grundlovsforhør samme eftermiddag. Her blev han varetægtsfængslet i 10 dage. Asylansøgeren nægtede sig skyldig, og forklarede, at han havde delt en juice med en kammerat om morgenen. 

Han blev varetægtsfængslet, da han ikke har meget tilhørsforhold til området, så man frygtede, at han ville forsvinde, og man var samtidig bange for, at han ville gentage sin kriminalitet.

Flere andre sager
Fra Nordsjællands Politis anklagemyndighed oplyses det iøvrigt, at der ligger flere andre sager på den 16-årige asylansøger.