Mødet om vort naboskab til Center Sandholm var en delvis fuser

Der var mange borgere, som viller høre om vort naboskab til Center Sandholm - men specielt politiets indlæg var en skuffelse

Der var så mange Blovstrødborgere (ca. 350), som havde meldt sig til orienteringsmødet om naboforholdet til Center Sandholm, at man måtte flytte mødet fra Blovstrød Skole til Blovstrødhallen. Foto: AOB

Der var så mange Blovstrødborgere (ca. 350), som havde meldt sig til orienteringsmødet om naboforholdet til Center Sandholm, at man måtte flytte mødet fra Blovstrød Skole til Blovstrødhallen. Foto: AOB

Der var omkring 350 borgere, som i mandags havde meldt sig til orienteringsmødet om Blovstrød-borgernes naboforhold til Center Sandholm. Der var så stor en tilslutning, at man måtte flytte mødet fra Blovstrød Skole til Blovstrødhallen. Beklageligvis havde ikke alle fået oplyst om denne ændring, så mødet blev derfor udsat i ca. et kvarter.

Det var et godt initiativ borgmester Jørgen Johansen havde taget, og det var med stor spænding mange var mødt op for at høre, hvad Røde Kors og politiet havde at berette om vore naboer i Center Sandholm.

Efter mødet talte AOB med en del af tilhørerne, og mange udtrykte en samlet skuffelse af mødet. 

Her er et uddrag af bemærkningerne:

-  Røde Kors orienterede fint om situationen, mens politiet dumpede. De brugte alt for meget tid på at snakke om alt andet end forholdet mellem blovstrød-borgerne og centret.

-  Jeg synes det var meget underligt, at politiets fokus pludselig drejede om selv-ros mht. politiets indsats, hvad der var sket under et tidligere overfald på en betjent, hvilket der detaljeret blev fortalt om 2 gange og i detaljer mht, trafikreguleringen den pågældende morgen, som vi jo godt vidste i forvejen fra dagspressen. Ingen grund til at bruge så meget tid på det. Det frygtelige IS-angreb i Paris blev der også brugt en masse tid på, men det var også irrelelvant i dette sammenhæng. -Det kunne man have oplyst glimrende om på 5 minutter i stedet for på sammenlagt over 25 minutter.

-  Vi er nok mange, der havde en overbevisning om, at vi ville få faktuelle input, og dermed også 'beroligelse' – men jeg tror at mange følte sig 'snydt' i og med at fokus blev drejet væk fra Blovstrød og over på Paris , Sverige og polities indsats på områder, der ikke helt føltes nærværende. 

-  Mange af os der bor her har oplevet indbrud, og ønsker at vide, hvilken indsats der kan gøres. Jeg ved også at nogen havde ønsket input om uheldige oplevelser i busser osv - men det er jo ikke alle der tør tage mikrofonen.

-  Forklaringen om at nogen der kommer hertil for 'at berige sig', har vi jo ligesom opdaget. Vi skal nok være meget bevidste om ikke at gøre alle til 'syndere', for det er jo de få, der laver ballade - men alligevel.

-  Det eneste man fik ud af mødet med politiet var på de spørgsmål der blev stillet fra salen. Og det var jo ikke meget politiet kunne svare konkret på. Bl.a. ikke om politiet kørte rundt på vore lokale veje, og hvis man blev generet i bussen eller ved busstoppestederne kunne politiet ikke gøre noget - "Vi kører jo ikke selv i bus" - som politiet svarede.

-  6 indbrud i samme hus på Sandholmgårdsvej var ikke indbrud fra fra center-flygtninge hævdede politiet. Det var en påstand, som undrede mange, når disse indbrud slet ikke er blevet opklaret, som politiet oplyste efter mødet.

-  Det undrer mig meget, at det ikke er politiet, som sidder ved vagten - så ville man sikkert undgå mange af de uheldige eksempler på at de tyvekoster, som bliver smuglet ind ad porten. Politiet svarede - at det vil aldrig blive politiets opgave at sidde i vagten!

-  Jeg har haft indbrud to gange i vores hus. Den ene gang, mens vi var hjemme og sad lige ved siden af, hvor min taske stod, som blev stjålet. Bilen har der også været indbrud i.

-  For et par år siden stod en person lige uden for vores køkkenvindue og pillede ved en cykel – han spurgte efter købmanden, da jeg spurgte ham hvad han lavede.  Og for nogle måneder siden gik en anden person rundt og kiggede ind af vores vinduer, og spurgte så efter et eller andet underligt, som jeg ikke forstod. Det var helt tydeligt, at han checkede huset ud.

-  Vores genbo har haft indbrud 4 gange, og jeg ser stort set aldrig politiet køre rundt i Blovstrød.

-  En kvinde havde anmledt et tyveri, der var i gang, og hvor svaret fra politiet var noget i stil med: ”Måske sender vi en patruljevogn”. Det skete så ikke, og indbrudet blev jo så gennemført på trods af en kvik beboer på vejen. Det er bare langt fra ok. Det er ikke ok i forhold til kvinden der meldte det, og det er slet ikke ok i forhold til de der bor i huset.

-  Og et spørgsmål til bormetser Jørgen Johansen: På strækningen af Sandholmgårdsvej og videre mod Sjælsmark-centret er der intet fortov eller cykelsti, og når det er mørkt, og man kører i bil, er det svært at se de gående - specielt når de går i sort tøj og i grupper. Kan man ikke få etableret lys på denne vej-strækning? Bogmestren lovede at undersøge sagen nærmere.

-  Der var iøvrigt stor ros til borgmesteren, som var ham, der susede rundt med mikrofonen til de spørgende borgere - det var rigtig fint at se.

AOB fik en aftale med politiet, om at de ville sende noget materiale om Center Sandholm-forholdene til redaktionen. Dette materiale har vi dog endnu ikke modtaget.