Den Kongelige Livgarde fejrer dobbelt-jubilæum. 30 og 70 år

Jubilæet markeres med udgivelsen af et Garderblad og en lokal jubilæums-øl

Dobbelt jubilæum - 40 år i Sandholm og 30 år i Høvelte. Foto: AOB

Dobbelt jubilæum - 40 år i Sandholm og 30 år i Høvelte. Foto: AOB

I år har Den Kongelige Livgarde dobbelt Allerød-jubilæum. Det er nemlig 70 år siden, at Livgarden rykkede ind i Sandholmlejren - det var i 1945 - og 40 år senere, i 1985 overflyttede Livgarden til Garderkasernen i Høvelte, hvor Livgarden som bekendt stadig har sin hovedkaserne med tilhørende øvelsesterræn.

Den Kongelige Livgarde har ønsket at markere dette dobbelte Allerød-jubilæum med udgivelsen af et Garderblad, der har fokus på Livgardens lokale forankring og historie i Allerød kommune.

'45/85'
Jubilæet markeres samtidig med fremstilling af en lokal jubilæums-øl '45/85', der tager udgangspunkt i den lokale 'terroir'-tilknytning mellem Livgarden og Allerød kommune. I jubilæums-øllen '45/85' er smagen bl.a. tonet med vilde vækster fra Livgardens øvelsesterræn omkring kasernen i Høvelte, og med til at sanke de vilde urter var Allerøds borgmester Jørgen Johansen.

Jubilæums-øllen, der er brygget i begrænset mængde af Anders Kissmeyer og Ølsnedkeren i Gørløse, kan købes i Kvickly Allerød.

Gratis jubilæumsblad
Jubilæumsnummeret af Garderbladet har fokus på Allerød og indeholder bl.a. bidrag fra borgmester Jørgen Johansen og Birthe Skovholm fra Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune.

Bladet - som er gratis - kan fås i papirudgave følgende steder: Kvickly Allerød, Allerød Biblioteker, Lokalhistorisk Arkiv på Kirkehavegaard og i Borgerservice på Rådhuset. Derudover kan det hentes elektronisk her: www.e-pages.dk/ddg/34/