Gratis influenza-vaccination i morgen, mandag

Service til Blovstrød-borgerne: Der er nu igen gratis tilbud fra Danske Lægers Vaccinations Service

Danske Lægers Vaccinations Service har siden 1998 vaccineret omkring tre millioner danskere mod influenza, men beretter om, at der eksisterer en manglende forståelse for, hvorfor det er vigtigt at lade sig vaccinere mod influenza.

Danske Lægers Vaccinations Service har siden 1998 vaccineret omkring tre millioner danskere mod influenza, men beretter om, at der eksisterer en manglende forståelse for, hvorfor det er vigtigt at lade sig vaccinere mod influenza.

På trods af, at det blot tager få sekunder at blive vaccineret, og at det er både gratis og ufarligt, gør kun ca. 45 pct. af danskerne over 65 år brug af statens tilbud om gratis influenzavaccination.

Cheflæge for Danske Lægers Vaccinations Service, Mogens Rishøj siger: "Det er en uheldig udvikling. Når staten vælger at tilbyde gratis vaccination, er det fordi man har vurderet, at det er vigtigt, at ældre over 65 år og personer med kroniske sygdomme ikke får influenza. Influenza kan være en alvorlig sygdom, og er hvert år skyld i både hospitalsindlæggelser og dødsfald. Det sker også blandt personer, der falder udenfor ordningen, som føler at de har et godt helbred og dermed ikke behøver at blive vaccineret," 

"Fordi man måske ikke tidligere har haft influenza, er det ingen garanti for, at man ikke kan få sygdommen. Det kan sammenlignes med at køre i bil: Selvom man ikke tidligere er kørt galt i sin bil, er det jo alligevel sund fornuft at bruge sikkerhedsselen. Det samme gælder influenzavaccination. Ingen kan sige sig fri for at blive smittet. Selv den med det bedste helbred kan blive ramt," forklarer cheflægen.

Danske Lægers Vaccinations Service opfordrer alle borgere over 65 år til at komme ned til en af de over 1000 vaccinations-arrangementer, som de afholder i oktober måned. Er man kronisk syg, gravid eller førtidspensionist bør man også lade sig vaccinere, og for disse persongrupper er vaccinationen endda gratis. For alle andre koster det 160 kr. at blive vaccineret.

Der er vaccination på Allerød Bibliotek i morgen, den 5. oktober kl. 09:30-12:30, og på Lyngehus  kl. 14:30-16:00.