Legionellafare afblæst

En driftsfejl på en pumpe var årsagen til, at baderummene blev afspærret i Blovstrødhallen

Afspærringen og skiltningen er nu taget ned igen ved baderummene, idet pumpefejlen er rettet og systemet kører normalt igen. Foto: AOB

Afspærringen og skiltningen er nu taget ned igen ved baderummene, idet pumpefejlen er rettet og systemet kører normalt igen. Foto: AOB

Som vi skrev i søndags, har baderummene i Blovstrødhallen været afspærret på grund af fare for legionellabakterier, men nu er alarmen afblæst igen. Det oplyser borgmester Jørgen Johansen til alleroednyt.dk og uddyber:

Driftsfejl
"Der var tale om en driftsfejl på en pumpe i det eksisterende system, men pumpen er nu sat i drift igen, og efter cirka fire timers drift på anlægget blev det konstateret, at der var varmt vand i omklædningsafsnittene og bruserne samt håndvaske og tekøkken. Der er også koldt vand til støvlevaske, men der kan være lidt ventetid på det kolde vand, da rørledningerne som forsyner støvlevaskene, løber over loft i omklædningsrummene."

60 grader varmt vand i varmtvandsbeholder
Vandet til bruserne er forindstillet til cirka 40 grader på nuværende tidspunkt,men der er ikke risiko for legionella, da temperaturen i varmvandsbeholderen er over 60 grader.

"Som en sidebemærkning kan det oplyses, at anlægget er udstyret med automatisk legionella-forebyggelse i hele systemet, som på ugebasis skolder systemet," oplyser Jørgen Johansen.